Sessies

Er is elke tweede zondag van de maand een Ierse sessie. Van 13.00 tot 17.00 uur komen tussen de 15 en 30 deelnemers muziek maken en zit de rest van de ruimte vol gasten van her en der. Wil je info of kenbaar maken dat je een keer wil mee doen (niet noodzakelijk) zoek dan contact met Kees van de Sande.

Deze sessies worden sinds 1998 gehouden. Het Iers Sessie Festival is ontstaan om het 12,5 jarig bestaan van de sessies te vieren. 

Slow sessie

Sinds een paar jaar worden er ook slow sessies gespeeld op de derde zaterdag van de maand, we beginnen dan om 14.30 en spelen door tot sluitingstijd, ongeveer om 17.00.

Tijdens de slow sessie is het mogelijk een tune vaker te spelen en te herhalen of na een uurtje opnieuw te spelen.
Per maand wordt in overleg o.a. de tunes uit de sessieboekjes gespeeld. Maar dan op een lager tempo. Om te leren of omdat het mooier gevonden wordt. In de loop van de tijd hebben we een lijst opgesteld met tunes die dan gespeeld worden. Ook is er aan apart tuneboek samengesteld speciaal voor de slow sessies. Je kunt dit downloaden van de pagina Sessietunes Weverkeshof van deze site.

We hebben nu een lijstje samengesteld van tunes die in ieder geval op de slow sessie aan de orde komen. Dit lijstje heeft zijn eigen pagina gekregen zodat we dat steeds kunnen aanvullen.


Grotere kaart weergeven

De locatie

De Weverkeshof is de plaats waar de wieg van de sessies stond. Het was een initiatief van Kees van Cappellen en Kees van de Sande. Als snel werd het maandelijks druk bezocht door muzikanten en bezoekers.

De insteek is: laagdrempelig. Dat past binnen het concept van de Weverkeshof. Daar kraakt de tegelvloer soms van het zand en ruikt het naar rook van de houtkachel.
Het laat onverlet dat deze omgeving bij uitstek geschikt is voor ongedwongen samen muziek maken.

En tijdens de pauze (die door iedereen op zijn eigen moment gekozen wordt) kun je even de tuin in, naar de dieren of naar je kinderen die er  alle ruimte hebben om te spelen.

(Afbeelding uit de Nuenense Krant 12-12-2013)

De sessie op zondag en de slowsessie is een zelfstandig project en valt niet onder de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van het bestuur van stichting Iers sessie festival Nuenen, alhoewel wij het een heel warm hart toedragen.