Sessie Festival

Het volgende sessie festival is op 5 november 2023.

Het sessiefestival 2022 zit er weer op! Wat was het een mooie dag!
In de kroegen, de Weverkeshof en het Klooster was het gezellig druk en zelfs het weer paste zich aan, er viel regelmatig een buitje om de Ierse sfeer te versterken.

Op verschillende plekken hingen posters met hierop een QR-code. Zo konden bezoekers een donatie doen om te zorgen dat we door kunnen gaan met het organiseren van mooie activiteiten. Wat fijn dat mensen dit gedaan hebben! Dankjewel daarvoor.

Wil je graag nog even terugkijken naar het festival of nogmaals de tunes van het MEE-speel-moment spelen, klik hier voor de foto’s en kijk hieronder naar de film die de LON maakte.Iers sessie festival Nuenen: SPECIAL EDITION op 7-11-2021

De 10de editie van ons festival was speciaal en feestelijk. In cultureel centrum Het Klooster kreeg u op 7 november 2021 een leuk en sfeervol programma voorgeschoteld. Muzikanten die hun sporen reeds verdiend hebben op (inter-)nationale podia brachten een mix van Ierse sessie en traditionals, eigen werk en Keltische muziek.

Het programma:

14.00-14.45 uur: Steve Bailey XL (BE/NL)
Ierse sessie- en songs afgewisseld met Bailey & son

15.00-15.45 uur: Muziekgroep De Tarantella (NL)
Keltische muziek van twee vrouwelijke barden.

16.00-16.45 uur:Tobermore (NL)
Een frisse, eigenzinnige mix van Ierse sessie en eigen nummers.


In Nuenen vindt sinds 2011 jaarlijks het gezellige Iers Sessie Festival Nuenen plaats. In 5 cafés rond het sfeervolle park en in de dorpsboerderij spelen de beste muzikanten en zangers uit Nederland, België, Duitsland en Ierland Ierse muziek. Laat je meeslepen door de opwindende melodieën en gevoelige ballades en zing mee. Of als je een instrument bespeelt, schuif aan en speel mee.

Sinds 2017 hebben we een Talent Podium. Beginnende en ervaren folkmuzikanten en -groepen in de breedste zin van het woord kunnen zich op het Iers Sessie Festival Nuenen presenteren. We krijgen enthousiaste reacties van zowel publiek als muzikanten. Begonnen in een kleine zaal vindt het Talentpodium inmiddels plaats op het grote plein in Cultureel centrum het Klooster.

Impressies van de afgelopen jaren: