Sessie Festival

Op 6 november 2022 is het Iers Sessie Festival!

In 6 horecagelegenheden rond het mooie park vinden Ierse muzieksessies rond de stamtafel en een Talentpodium plaats. Sessiemuzikanten laten je genieten, meedeinen en meezingen of stil luisteren naar jigs, reels en traditionals en soms eigen composities. In café Ons Dorp wordt naast Ierse ook Franse, Vlaamse en Nederlandse folkmuziek gebracht.  Het festival past heel goed bij de gemoedelijke Brabantse sfeer van ons dorp en is gratis toegankelijk.

Het programma van de Ierse sessies is:
The Foxes in Café René
Stevie’s feet in Café Schafrath
Jigsaw in Bar van Gogh
David Cornelissen & friends in café Ons Dorp

Zondag- en slowsessiegroep Nuenen olv. Tum en Kees in dorpsboerderij Weverkeshof

Ben je zelf sessiespeler en wil je meespelen? Breng je instrument mee en sluit aan!

Het Talentpodium biedt beginnende en ervaren muzikanten een internationaal podium om zich te presenteren. De bedoeling is dat het optreden een link heeft met Ierse of folkmuziek in de breedste zin van het woord. We zijn al vaak aangenaam verrast! Het Talentpodium vindt in Cultureel centrum het Klooster plaats. Voor informatie en aanmelden: www.ierssessiefestivalnuenen.nlIers sessie festival Nuenen: SPECIAL EDITION op 7-11-2021

De 10de editie van ons festival was speciaal en feestelijk. In cultureel centrum Het Klooster kreeg u op 7 november 2021 een leuk en sfeervol programma voorgeschoteld. Muzikanten die hun sporen reeds verdiend hebben op (inter-)nationale podia brachten een mix van Ierse sessie en traditionals, eigen werk en Keltische muziek.

Het programma:

14.00-14.45 uur: Steve Bailey XL (BE/NL)
Ierse sessie- en songs afgewisseld met Bailey & son

15.00-15.45 uur: Muziekgroep De Tarantella (NL)
Keltische muziek van twee vrouwelijke barden.

16.00-16.45 uur:Tobermore (NL)
Een frisse, eigenzinnige mix van Ierse sessie en eigen nummers.


In Nuenen vindt sinds 2011 jaarlijks het gezellige Iers Sessie Festival Nuenen plaats. In 5 cafés rond het sfeervolle park en in de dorpsboerderij spelen de beste muzikanten en zangers uit Nederland, België, Duitsland en Ierland Ierse muziek. Laat je meeslepen door de opwindende melodieën en gevoelige ballades en zing mee. Of als je een instrument bespeelt, schuif aan en speel mee.

Sinds 2017 hebben we een Talent Podium. Beginnende en ervaren folkmuzikanten en -groepen in de breedste zin van het woord kunnen zich op het Iers Sessie Festival Nuenen presenteren. We krijgen enthousiaste reacties van zowel publiek als muzikanten. Begonnen in een kleine zaal vindt het Talentpodium inmiddels plaats op het grote plein in Cultureel centrum het Klooster.

Impressies van de afgelopen jaren: