Sessie Festival

Iers sessie festival Nuenen: SPECIAL EDITION op 7-11-2021

De 10de editie van ons festival gaan we in een speciaal, feestelijk jasje gieten. In cultureel centrum Het Klooster krijgt u op 7 november 2021 een leuk en sfeervol programma voorgeschoteld. Muzikanten die hun sporen reeds verdiend hebben op (inter-)nationale podia brengen een mix van Ierse sessie en traditionals, eigen werk en Keltische muziek.

Het programma:

14.00-14.45 uur: Steve Bailey XL (BE/NL)
Ierse sessie- en songs afgewisseld met Bailey & son

15.00-15.45 uur: Muziekgroep De Tarantella (NL)
Keltische muziek van twee vrouwelijke barden.

16.00-16.45 uur:Tobermore (NL)
Een frisse, eigenzinnige mix van Ierse sessie en eigen nummers.

Na het programma is er gelegenheid om Ierse sessie te spelen. Of om te luisteren en nog wat na te praten/borrelen).

De ISFN-SPECIAL EDITION vindt plaats op het Raboplein van het Klooster, Park 1 te Nuenen. Er zijn gedeeltelijk vaste zitplaatsen en (sta-)plaatsen aan bartafels en -krukken.

Kaartjes kosten €10,- en zijn via de webshop te koop. Mocht door Coronamaatregelen ons evenement niet doorgaan, dan worden gekochte kaartjes terugbetaald.

Het Klooster is verplicht om de huidige Coronarichtlijnen te hanteren. Dit betekent dat bij de ingang een medewerker uw Corona app (of uitgeprinte versie) scant en om uw identiteitskaart vraagt. Houdt u hier svp rekening mee.

We verheugen ons erop om eindelijk weer samen te genieten van Ierse muziek in ons eigen Nuenen. Graag tot dan en houdoe!


In Nuenen vindt sinds 2011 jaarlijks het gezellige Iers Sessie Festival Nuenen plaats. In 5 cafés rond het sfeervolle park en in de dorpsboerderij spelen de beste muzikanten en zangers uit Nederland, België, Duitsland en Ierland Ierse muziek. Laat je meeslepen door de opwindende melodieën en gevoelige ballades en zing mee. Of als je een instrument bespeelt, schuif aan en speel mee.

Sinds 2017 hebben we een Talent Podium. Beginnende en ervaren folkmuzikanten en -groepen in de breedste zin van het woord kunnen zich op het Iers Sessie Festival Nuenen presenteren. We krijgen enthousiaste reacties van zowel publiek als muzikanten. Begonnen in een kleine zaal vindt het Talentpodium inmiddels plaats op het grote plein in Cultureel centrum het Klooster.

Impressies van de afgelopen jaren: