Sessie Festival

De nieuwe datum voor Iers sessie festival Nuenen van dit jaar is bekend!
3 november 2024

Op 5 november 2023 vond de twaalfde editie van het gezellige Iers sessie festival Nuenen plaats. In horecagelegenheden bij het mooie park vindt je Ierse muzieksessies rond de stamtafel en een Talentpodium. Sessiemuzikanten laten je genieten, meedeinen en meezingen of stil luisteren naar jigs, reels en traditionals en soms eigen composities. In elk café ervaar je hoe verschillend een Ierse sessie kan zijn. Ook kun je zomaar verrast worden door een pop up optreden van Ierse dansschool Scoil rince A ghrá. In cultureel centrum het Klooster is een Talentpodium met optredens van Ierse en folkbands. Het festival past heel goed bij de gemoedelijke Brabantse sfeer van ons dorp en is gratis toegankelijk.

Café René Internationale Volkssessie aan de stamtafel
Café Schafrath Ierse sessie
Dorpsboerderij Weverkeshof Slow- en Ierse sessie
Café Ons Dorp Ierse sessie & eigen werk
MEE-zingmoment 15.30 uur
Bar van Gogh Ierse sessie
MEE-speelmoment 15 en/of 16 uur

In het klooster is het Talentpodium.

Ben je een ervaren sessiemuzikant en wil je meespelen? Breng je instrument mee en sluit aan. Je bent bij elke sessiegroep welkom!

Bespeel je een akoestisch instrument en wil je een keer uitproberen hoe het is om sessie te spelen? Dit kan om 15.00 en/of 16.00 uur in Bar van Gogh. Meer informatie over het MEEspeelmoment en de (oefen)tunes staan op onze website: MEE-speel-moment. Ook jeugd is van harte welkom!

De Ierse sessies in de cafés zijn van 14-17 uur en het TalentPodium in Het Klooster is van 14-18 uur.

Zwerf van café naar café. Ontdek, geniet, zing, luister en laat je meenemen door de Ierse en de folkmuziek. SLÁINTE!


Terugblik op 2022
In de kroegen, de Weverkeshof en het Klooster was het gezellig druk en zelfs het weer paste zich aan, er viel regelmatig een buitje om de Ierse sfeer te versterken.

Op verschillende plekken hingen posters met hierop een QR-code. Zo konden bezoekers een donatie doen om te zorgen dat we door kunnen gaan met het organiseren van mooie activiteiten. Wat fijn dat mensen dit gedaan hebben! Dankjewel daarvoor.

Wil je graag nog even terugkijken naar het festival of nogmaals de tunes van het MEE-speel-moment spelen, klik hier voor de foto’s en kijk hieronder naar de film die de LON maakte.Iers sessie festival Nuenen: SPECIAL EDITION op 7-11-2021

De 10de editie van ons festival was speciaal en feestelijk. In cultureel centrum Het Klooster kreeg u op 7 november 2021 een leuk en sfeervol programma voorgeschoteld. Muzikanten die hun sporen reeds verdiend hebben op (inter-)nationale podia brachten een mix van Ierse sessie en traditionals, eigen werk en Keltische muziek.

Het programma:

14.00-14.45 uur: Steve Bailey XL (BE/NL)
Ierse sessie- en songs afgewisseld met Bailey & son

15.00-15.45 uur: Muziekgroep De Tarantella (NL)
Keltische muziek van twee vrouwelijke barden.

16.00-16.45 uur:Tobermore (NL)
Een frisse, eigenzinnige mix van Ierse sessie en eigen nummers.


In Nuenen vindt sinds 2011 jaarlijks het gezellige Iers Sessie Festival Nuenen plaats. In 5 cafés rond het sfeervolle park en in de dorpsboerderij spelen de beste muzikanten en zangers uit Nederland, België, Duitsland en Ierland Ierse muziek. Laat je meeslepen door de opwindende melodieën en gevoelige ballades en zing mee. Of als je een instrument bespeelt, schuif aan en speel mee.

Sinds 2017 hebben we een Talent Podium. Beginnende en ervaren folkmuzikanten en -groepen in de breedste zin van het woord kunnen zich op het Iers Sessie Festival Nuenen presenteren. We krijgen enthousiaste reacties van zowel publiek als muzikanten. Begonnen in een kleine zaal vindt het Talentpodium inmiddels plaats op het grote plein in Cultureel centrum het Klooster.

Impressies van de afgelopen jaren: