Celtic Night

Op 2 april 2022 was de Celtic Night in Het Klooster.

Het publiek heeft genoten van optredens van Duo Praet/Masure en Stevie’s Feet.

Hou de website in de gaten voor nieuws over de volgende Celtic Night.

Duo Praet/Masure. Foto: Ronald Rietman
Stevie’s Feet. Foto: Ronald Rietman

Stevie ‘s Feet is ontstaan tijdens de gezellige maandelijkse Ierse sessies in Nuenen. Een optreden benaderen ze als een sessie. Bij deze Brabantse groep gaat het vooral om het plezier van samen Ierse muziek spelen én zingen, en het publiek daarvan mee te laten genieten.

Duo Praet/Masure uit België gaat een fraaie combinatie van vooral Ierse stukken, aangevuld met muziek uit Galicië in Noord Spanje brengen. Beide heren nemen zang voor hun rekening en we zien verschillende instrumenten op het podium, waaronder doedelzak, fluiten en gitaar.

Bart Praet komt regelmatig in Nederland om doedelzak les te geven. We zijn er trots op om hem samen met Philip Masure, die internationaal zo bekend is en gewaardeerd wordt op ons podium te mogen verwelkomen.

Na de optredens wordt Ierse sessie gespeeld. Als U een instrument bespeelt, neem het mee en schuif aan. U kunt ook blijven hangen voor een drankje en een praatje of nog (na)genieten van de muziek.

Kaartjes zijn € 15,- per stuk (jongeren onder de 18 betalen €7,50) en zijn verkrijgbaar via de webshop.

De Celtic Night begint om 20.00 uur en vindt plaats in Cultureel centrum Het Klooster, Park 1, Nuenen (bij Eindhoven).

Stichting Iers Sessie Festival Nuenen is blij dat ze weer een muzikale activiteit kan organiseren en op deze manier liefhebbers en muzikanten van Keltische muziek bij elkaar kan brengen. Want er gaat niets boven het contact en de verbinding met elkaar en samen genieten van de muziek waar we van houden.

Graag tot ziens op zaterdagavond 2 april in Nuenen!


Op 23 september 2021 gaat de Ierse band The Fiddle Case optreden in Nuenen!

Voor velen is het al anderhalf jaar een grote wens om weer naar een live optreden te kunnen gaan. Om de muziek te horen waar je van houdt, maar ook voor de sfeer en de bekende en nieuwe contacten. Bestuur Iers sessie festival Nuenen nodigt je uit om te komen. Klik hier om verder te lezen.


In 2018 is de eerste Celtic Night georganiseerd. Deze avond werd door publiek en muzikanten goed gewaardeerd en dat vraagt natuurlijk om een vervolg.

Het was de bedoeling om in 2020 de tweede Celtic Night te organiseren, maar Corona gooide roet in het eten…. 

Ook op 17 april 2021 lukt het nog niet om bij elkaar te komen, daarom kunt u vanuit huis genieten van muziek. Hou onze website in de gaten!