Celtic Night

Op 2 april 2022 was de Celtic Night in Het Klooster.

Het publiek heeft genoten van optredens van Duo Praet/Masure en Stevie’s Feet. Ook de sessie na afloop was erg gezellig. Bedankt allemaal!

Lees hier het verslag op het folkforum.

Hou de website in de gaten voor nieuws over de volgende Celtic Night.

Duo Praet/Masure. Foto: Ronald Rietman
Stevie’s Feet. Foto: Ronald Rietman

Stevie ‘s Feet is ontstaan tijdens de gezellige maandelijkse Ierse sessies in Nuenen. Een optreden benaderen ze als een sessie. Bij deze Brabantse groep gaat het vooral om het plezier van samen Ierse muziek spelen én zingen, en het publiek daarvan mee te laten genieten.

Duo Praet/Masure uit België gaat een fraaie combinatie van vooral Ierse stukken, aangevuld met muziek uit Galicië in Noord Spanje brengen. Beide heren nemen zang voor hun rekening en we zien verschillende instrumenten op het podium, waaronder doedelzak, fluiten en gitaar.

Bart Praet komt regelmatig in Nederland om doedelzak les te geven. We zijn er trots op om hem samen met Philip Masure, die internationaal zo bekend is en gewaardeerd wordt op ons podium te mogen verwelkomen.

Na de optredens wordt Ierse sessie gespeeld. Als U een instrument bespeelt, neem het mee en schuif aan. U kunt ook blijven hangen voor een drankje en een praatje of nog (na)genieten van de muziek.


Op 23 september 2021 gaat de Ierse band The Fiddle Case optreden in Nuenen!


In 2018 is de eerste Celtic Night georganiseerd. Het optreden van Tobermore werd door publiek en muzikanten goed gewaardeerd en dat vraagt natuurlijk om een vervolg.