Celtic Night

De nieuwe datum is bekend! Op 13 april 2024 is de volgende Celtic Night.

Lees hieronder over de eerdere dities:

Met alweer de derde Celtic Night Nuenen (bij Eindhoven), begint dit een succesvolle, vaste activiteit in het jaarprogramma van Iers sessie festival Nuenen te worden. Met Four of a Kind als hoofdact staat de top van Ierse muziek in Nederland op ons podium. Openingsact Roos Trio & Friends gaat voor een feestelijke start van de avond zorgen.

FOUR OF A KIND brengt Ierse muziek met een moderne twist. De jonge, doch ervaren talenten spelen krachtige, energieke en dansbare jigs en reels. Eindelijk is het gelukt om ze naar Nuenen te krijgen. Four of a kind bestaat uit uilleann pipes wonderkind Michael Boere, internationaal bouzouki én mondharmonicaspeler Tijn Berends en swingende bodhrán speler Suzanne Leeuw. Four of a Kind heeft precies de juiste combinatie van instrumenten en temperamenten om hun muziek naar het hoge niveau van vaardigheid en energie te brengen dat hoort bij moderne Keltische muziek. Ze nemen het publiek daar graag in mee. De Ierse muziekpers schrijft lovende kritieken, en dat zegt wat! 

ROOS TRIO & FRIENDS zagen we voor het eerst als afsluiter op het TalentPodium van Iers sessie festival Nuenen 2022. Dit smaakte naar meer. Met Ierse en Engelse traditionals, bierliederen (Roos Trio is verbonden aan een kleine, ambachtelijke brouwerij in Brabant en weten hier wel raad mee), ballads en dansnummers en hun gevoel om goed aan te sluiten bij het publiek vinden we ze een uitstekende opener voor onze Celtic Night.

Tijdens de nazit kun je blijven hangen voor een drankje en een praatje of nog (na)genieten van de muziek. Bij voldoende belangstelling is er gelegenheid om Ierse sessie te spelen. Ben je sessiemuzikant breng dan je instrument mee en schuif aan.

De Celtic Night Nuenen begint om 20.00 uur en vindt plaats in Cultureel centrum Het Klooster, Park 1, Nuenen.

Kaartjes kosten €20,- Jongeren onder de 18 betalen €8,00 en zijn te koop in onze webshop.

Programma:

20.00 uur     Optreden Roos Trio & Friends           

20.45 uur    Pauze    

21.15 uur     Optreden Four of a Kind

22.15 uur- ? Nazit

Graag tot ziens op zaterdagavond 25 maart in Het Klooster!


Op 2 april 2022 was de Celtic Night in Het Klooster.

Het publiek heeft genoten van optredens van Duo Praet/Masure en Stevie’s Feet. Ook de sessie na afloop was erg gezellig. Bedankt allemaal!

Lees hier het verslag op het folkforum.

Duo Praet/Masure. Foto: Ronald Rietman
Stevie’s Feet. Foto: Ronald Rietman

Stevie ‘s Feet is ontstaan tijdens de gezellige maandelijkse Ierse sessies in Nuenen. Een optreden benaderen ze als een sessie. Bij deze Brabantse groep gaat het vooral om het plezier van samen Ierse muziek spelen én zingen, en het publiek daarvan mee te laten genieten.

Duo Praet/Masure uit België gaat een fraaie combinatie van vooral Ierse stukken, aangevuld met muziek uit Galicië in Noord Spanje brengen. Beide heren nemen zang voor hun rekening en we zien verschillende instrumenten op het podium, waaronder doedelzak, fluiten en gitaar.

Bart Praet komt regelmatig in Nederland om doedelzak les te geven. We zijn er trots op om hem samen met Philip Masure, die internationaal zo bekend is en gewaardeerd wordt op ons podium te mogen verwelkomen.


Op 23 september 2021 gaat de Ierse band The Fiddle Case optreden in Nuenen!


In 2018 is de eerste Celtic Night georganiseerd. Het optreden van Tobermore werd door publiek en muzikanten goed gewaardeerd en dat vraagt natuurlijk om een vervolg.