Het was een mooie avond!

De recensie van Folkforum lees je hier:

https://www.folkforum.nl/concert/15117-iers-sessie-festival-nuenen-presenteert-the-lasses-17-9-2022

Vrouwen in de  folkmuziek moet je bijna met een lampje zoeken. Omdat we in Nederland 2 pareltjes rond hebben lopen willen we The Lasses al langer bij ons in Nuenen (bij Eindhoven) op het podium presenteren. Eindelijk is het zover op 17 september!

Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen, in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folk ballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folk tradities en intieme eigen liedjes. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maakt ze een veelgevraagd duo in de internationale folk scene: van Schotland tot Amerika tot Japan. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken. Tijdens hun podiumpresentatie is veel interactie met het publiek. Daar houden we in Nuenen van. 

In oktober 2019 verscheen het vierde album ‘Undone’, dat Sophie en Margot mochten presenteren bij tv-programma Vrije Geluiden. In 2022 werken The Lasses aan een nieuw album geïnspireerd op hun tours door Schotland.

Na het optreden is er een nazit waarin Ierse sessie wordt gespeeld. Als je een instrument bespeelt, neem het mee en schuif aan. Je kunt ook blijven hangen voor een drankje en een praatje of nog (na)genieten van de muziek. Schatplichtig als ze zijn aan folksessies in binnen- en buitenland vinden Sophie en Margot het fantastisch dat er na hun concert in Nuenen ook een sessie zal plaatsvinden.