Slow sessie

Sinds een paar jaar worden er slow sessies gespeeld op de derde zaterdag van de maand, we beginnen dan om 14.30 en spelen door tot sluitingstijd, ongeveer om 17.00.

Tijdens de slow sessie is het mogelijk een tune vaker te spelen en te herhalen of na een uurtje opnieuw te spelen.
Per maand worden in overleg o.a. de tunes uit de sessieboekjes gespeeld. Maar dan op een lager tempo. Om te leren of omdat het mooier gevonden wordt. In de loop van de tijd hebben we een lijst opgesteld met tunes die dan gespeeld worden. Ook is er aan apart tuneboek samengesteld speciaal voor de slow sessies. Je kunt dit downloaden van de pagina Sessietunes van deze site.

We hebben nu een lijstje samengesteld van tunes die in ieder geval op de slowsessie aan de orde komen. Dit lijstje heeft zijn eigen pagina gekregen zodat we dat steeds kunnen aanvullen.

De locatie

De Weverkeshof is de plaats waar de wieg van de sessies stond. Het was een initiatief van Kees van Cappellen en Kees van de Sande. Als snel werd het maandelijks druk bezocht door muzikanten en bezoekers

De insteek is: laagdrempelig. Dat past binnen het concept van de Weverkeshof. Daar kraakt de tegelvloer soms van het zand en ruikt het naar rook van de houtkachel.
Het laat onverlet dat deze omgeving bij uitstek geschikt is voor ongedwongen samen muziek maken.

En tijdens de pauze (die door iedereen op zijn eigen moment gekozen wordt) kun je even de tuin in, naar de dieren of naar je kinderen die er alle ruimte hebben om te spelen.