Met alweer de derde Celtic Night Nuenen (bij Eindhoven), begint dit een succesvolle, vaste activiteit in het jaarprogramma van Iers sessie festival Nuenen te worden. Met Four of a Kind als hoofdact staat de top van Ierse muziek in Nederland op ons podium. Openingsact Roos Trio & Friends gaat voor een feestelijke start van de avond zorgen.

FOUR OF A KIND brengt Ierse muziek met een moderne twist. De jonge, doch ervaren talenten spelen krachtige, energieke en dansbare jigs en reels. Eindelijk is het gelukt om ze naar Nuenen te krijgen. Four of a kind bestaat uit uilleann pipes wonderkind Michael Boere, internationaal bouzouki én mondharmonicaspeler Tijn Berends en swingende bodhrán speler Suzanne Leeuw. Four of a Kind heeft precies de juiste combinatie van instrumenten en temperamenten om hun muziek naar het hoge niveau van vaardigheid en energie te brengen dat hoort bij moderne Keltische muziek. Ze nemen het publiek daar graag in mee. De Ierse muziekpers schrijft lovende kritieken, en dat zegt wat! 

ROOS TRIO & FRIENDS zagen we voor het eerst als afsluiter op het TalentPodium van Iers sessie festival Nuenen 2022. Dit smaakte naar meer. Met Ierse en Engelse traditionals, bierliederen (Roos Trio is verbonden aan een kleine, ambachtelijke brouwerij in Brabant en weten hier wel raad mee), ballads en dansnummers en hun gevoel om goed aan te sluiten bij het publiek vinden we ze een uitstekende opener voor onze Celtic Night.

Tijdens de nazit kun je blijven hangen voor een drankje en een praatje of nog (na)genieten van de muziek. Bij voldoende belangstelling is er gelegenheid om Ierse sessie te spelen. Ben je sessiemuzikant breng dan je instrument mee en schuif aan.

De Celtic Night Nuenen begint om 20.00 uur en vindt plaats in Cultureel centrum Het Klooster, Park 1, Nuenen.

Kaartjes zijn in de voorverkoop € 17,50 per stuk. Vanaf 20 maart wordt dat €20,- Jongeren onder de 18 betalen €8,00. Kaartjes zijn te koop in onze webshop.

Programma:

20.00 uur     Optreden Roos Trio & Friends           

20.45 uur    Pauze    

21.15 uur     Optreden Four of a Kind

22.15 uur- ? Nazit

Graag tot ziens op zaterdagavond 25 maart in Het Klooster!